•  Най-често задавани въпроси

 

В какъв вид система трябва да инвестирам?

 

Това зависи от много фактори: колко слънце или вятър имате във вашата зона, ориентацията на вашата сграда, количеството енергия от което ще имате нужда и размер на мястото, с което разполагате за вашата техника. Има също така и закони с които трябва да се съобразявате.

Започвайки с вашите нужди, трябва първо да определите дали искате да произвеждате електричество или използвате слънчевата енергия за отопление.

 

Има ли недостатъци ако се използва слънчева енергия енергия?

 

Технологиите за слънчева енергия често имат по-висок “първоначален разход”. Това означава, че е възможно човека да плати повече пари за покупката и инсталирането на слънчевата система. Все още в почти всички случаи, високата първоначална цена се компенсира с същественото спестяване на гориво през целият период на експлоатация на продукта (15-30 години)

Мога ли да използвам фотоволтаици за да захранвам бизнеса си?

 

Фотоволтаичните системи могат да бъдат инсталирани на почти всяка възможна структура. Ще видите фотоволтаици да се използват за външни консуматори като охранително осветление, както и за структури които служат за покриви за паркинги за коли и навеси за автобуси, генериращи енергия през същото време. В сградите фотоволтаичните системи се използват за да компенсират и снабдяват с електричество всички видове ел. системи включително светлини, системи за охлаждане и електроуреди.

Днешните модули могат да се инсталират на стъклата на прозорците на тавана и на стени. Някои напомнят традиционните покривни покрития. Архитектите могат да използват интегрирани в сградата фотоволтаици, за да проектират сгради, които са отговорни към околната среда, с подходяща естетика, и произвеждащи собствена мощност. Интегрираните в сградата фотоволтаици осигуряват двойна употреба на материал на сградата, намалят разходите за системата за фотоволтаици чрез използване на сградата като структура, на която се прави монтажа или подпираща структура и намаля потребителските сметки чрез производство на мощност на място.